
Recepčný Andrej Janík má najradšej prácu s ľuďmi, ktorá vie byť niekedy poriadne komplikovaná
Je prvým kontaktom hosťa s hotelom a prvou (ale určite nie poslednou) usmievajúcou tvárou Altisu, ktorú návštevník uvidí. Okrem bezproblémového check-inu a check-outu sa snaží zariadiť všetky ďalšie veľké požiadavky aj maličkosti s ktorými prídu hostia na recepciu. Reč je o recepčnom Andrejovi Janíkovi, ktorý v júni tohto roka oslávil už ôsmy rok práce v Altise – ako hovorí, za ten čas nazbieral veľké množstvo skúseností a zážitkov.
„Najviac ma baví práca s ľuďmi. Občas to vie byť riadne komplikované, veď ako sa hovorí – 100 ľudí, 100 chutí, ale určite by som nemenil. Mali sme už pár prípadov, kedy si človek len vzdychne, aké to je namáhavé. Takéto situácie sa však snažíme riešiť k obojstrannej spokojnosti – vždy sa dá nájsť kompromis, tak aby každý hosť odchádzal spokojný.“
Aďo, ako ho všetci v hoteli prezývajú, pochádza len zo sedem kilometrov vzdialenej Trstenej a tak tipy na výlety a turistiku sype z rukáva jedna radosť: „Určite by som odporúčal najväčšiu pýchu našej Oravy, ktorou je Oravský Hrad. Ďalej Múzeum oravskej dediny v Zuberci alebo Oravskú lesnú železnicu. Kto má rád pohyb a cyklistiku, tak nedávno dokončili krásnu cyklotrasu z Trstenej, ktorá vedie až do poľského mesta Nowy Targ.“
Ktoré obdobie roka a ktorých hostí má najradšej? „Najsilnejším u nás v Altise je určite leto, odkiaľ mám aj najviac získaných skúseností – vtedy tu máme množstvo kempov a športoviská sú takmer neustále využívané. Mám rád, keď tu máme hokejové reprezentácie, či už „šestnástku“ alebo „osemnástku“. Je vidieť, že to je zohraný kolektív s organizáciou na vysokej úrovni. Keď sa k tomu pridá, že už sem chodia dlhšiu dobu, tak je výsledkom vynikajúca spolupráca.“
Andrej si pochvaľuje aj kolektív v hoteli: „Samozrejme, že niektorí tu sú už dlhšie a iní zasa prichádzajú a odchádzajú, ale sme tu dobrá partia a vždy si medzi nami vieme nájsť dobrý spôsob komunikácie.“